Diskuse
O cuketách
Děkujeme za pochopení.
D56a16g38m84a62r 69M49u33r20o75ň75o41v91á
:) tak tak .. :) my jsme si je oblíbili nejvíc jako hustou polévku - na zesklovatělé cibulce orestovat najemno nastrouhanou mrkev (1-2), sladkou papriku, na kostky cuketu (půl velké), prolisovaný česnek (2-3) , pak trochu podlít (aby to bylo akorát ve vodě), přidat kmín, pepř, sůl a když je cuketa podušená (aby se ještě nerozpadala - je to rychle), tak se přidá půl litru mléko/voda (napůl) s rozkvedlanou moukou (1-2 lžíce?) a kysanou smetanou... převařit, dochutit podle gusta :) Je to opravdu rychlé, můžete si udělat husté, nebo polévkové konzistence :) Máme raději tu hustější (=hodně zeleniny) a jíme s chlebem. Dlouho mně trápilo, že zatímco přebytky cuket v létě rozdávám, tak na zimu se nedají uskladnit... vloni jsem tedy experimentálně zavařila cukety nakrájené na kostky zalité převařenou slanou vodou (tak trochu víc, než vám ještě chutná, nebo jako na brambory ..asi lžíce na půl litru vody ), zavařit na asi 75-80. V zimě to skvěle přišlo vhod, oblíbenou polévku jsme si mohli dopřát i v zimě :) (Taky pod maso atd. - však to znáte) Právě mám v zavařovacím hrnci letošní várku :)
A74l21e12n74a 38P19e33k20a56ř24o66v56á
Výborně! Cukety je možné dělat na všechny způsoby. A na zimu? To si necháme pár cuket hodně vyzrát. Slupka je pak tvrdá a odolná. Taktovou cuketu uložíme do chladné místnosti (ani to nemusí být sklep nebo lednice). Vydrží do jara!!! Jen je pracné tu slupku pak oloupat (tvrdé). Ale nakrájené na kolečka, to potom jde lépe, hlavně, když je doma chlap. Ať se daří!
- Počet článků 106
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 752x