Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Prokouklo to její rodné město, jen co je pravda. Nové fasády, čisté a opravené ulice a parčíky" no jo, akorát na mne působilo tragikomickY, když jsem si v jednom městě (čistě náhodou je to to město, kde nedávno řádil střelec) všiml moderní budovy zářící novotou...a bohužel ta budova je Úřad práce nebo sociální úřad.

7 0
možnosti
PV

Ještě dost prokoukly Finanční úřady a banky.

4 0
možnosti
MT

Nejvic mi za socializmu vadilo, že jsem nemohl mít 2 věci: počítač a internet.

Vlastně 3 věci: a GPS. Sorry, 4 věci: a mobil. Omlouvám se, 5 věcí: LCD televizi. Vlastně také ješte kredit kartu, na kterou si mohu to všechno koupit a hned. A ještě ... ale už jsem to zapoměl ...  ;-)

7 1
možnosti
Foto

Dnes zase nikde nemůžete platit šekem.

1 0
možnosti
Foto

Za komunistů bylo plus mínus stejně, nechápu, proč si současný režim musí pořád namlouvat, že je lepší. To samozřejmě není a nemůže být, neboť ekonomická svoboda člověka se dramaticky snížila Rv

5 14
možnosti
Foto

Naopak. Dnes můžete klidně podnikat v oblasti o které si VY myslíte, že má budoucnost a ne jen v oblasti o které si to myslela KSČ.

18 0
možnosti
BM

Těsně po převratu jeli od nás z podniku lidé se podívat do Rakouska. Když druhý den přišli do práce s očima navrch hlavy řkouc, tam ti je to hezký čisté ulice, květiny v každém okně a pod. Na můj dotaz proč si také nedaj do oken květiny aby kvůli nim nemuseli jezdit do Rakouska ani neodpověděli.

Hezký den

5 0
možnosti
LW

Tak je to takové klasické "chci se mít jako ostatní, ale nejsem pro to ochoten nic udělat". Když se po čase ukáže, že ten blahobyt sám nepřišel, obviním za můj neúspěch všechny okolo, jen abych nemusel přiznat svou neschopnost.

10 1
možnosti
BM

Proč nejsou spokojení? Žbrbrali jsme za Rakouska, za První republiky, za komunistů (Protektorát nepočítám), žbrblá se i nyní.. Zkrátka nebudeme spokojení nikdy.

Avšak... Jak píšete v posledním odstavci, máme upravené města, žádné dřevěné podchody aby nespadlo kus baráku na hlavu, mladí mají spoustu možností cestovat, vzdělávat se, a že lidi nemají peníze na zboží??? Příklad: Minulou neděli kamarádka potřebovala něco koupit v supermarketu, otvírali až od jedné odpoledne. Přijeli jsme tam v půl druhé a....nemohli jsme zaparkovat!!!!

A především! Mohla by jste za komunistů napsat takovýto blog???

14 0
možnosti
BM

Jedině křídou na zeď.

2 0
možnosti
JR

J83a17r59a 19R53a61n73k

6. 3. 2015 17:25

Je to smutne, zda se, ze mame jako jediny narod, pokud se nepocitame k zemim 3. svetu nejvice chudych duchodcu. Ti kandadsti si vetsinou vyrazi na 6 mesicu nekam za vitaminem D. Pani Novackova i Pavlickova zrejme jezdily na casta divadelni predstaveni pro Jzd, videt nejake trosky podporovane UNESCEM, kdo po tom touzi:-/

Ale deda se svym duchodem 400.-- Kcs take nikam kdysi nemohl, ani kdyby republika nebyla zadratovana. Stastne to zeny, v jednoduchosti je krasa;-(

4 0
možnosti
PK

P12a61v90e53l 96K12u21l41a

6. 3. 2015 17:33

paní Jaro, tak už to u nás je. Stěžují si staří, mladí, pracovití i lemplové. Dnes už by se dalo skoro říci, že kdo si nestěžuje, není Čech :-)

4 0
možnosti
MT

Ja si stejne myslim ze to je ted lepsi. Mame demokracii, svobodu, banany a toaletni papir. To vsechno mi pred tim ukrutne chybelo... 8-o

4 0
možnosti
Foto

Velice by mě zájimalo, kolik za totáče stála cihla moskevského chleba. Děkuji předem.

0 0
možnosti
AP

Pane Řezníku, nevím, jak jste na to přišel, že byl v obchodě moskevský chleba. Vy jste  snad nějaký takový jedl? Já ne.;-D

2 3
možnosti
Foto

Je hezké žít v éře, kdy brambory jsou stejně drahé jako banány.

3 0
možnosti
PK

P85a18v72e73l 35K62u73l30a

6. 3. 2015 17:18

je hezké žít v éře, kdy můžete psát ty hlouposti co píšete bez toho, abyste se bál, že vás zavřou:-)

6 3
možnosti
KN

"Jen ty lidi. Jakoby se změnili. Neustále spěchají, mračí se, neprohodí slovo. Jako začarovaní. Vyzařuje z nich nespokojenost. Ale proč? Vždyť to chtěli, vždyť si ten strašný kapitalismus vyzvonili tenkrát na Václaváku.

Tak proč nejsou spokojení?"

Omyl paní Pekařová. Drtivá většína si na Václaváku nevyzváněla příchod "strašného kapitalismu", ale konec vlády jedné strany a svobodu rozhodování o svém životě. A to jaksi a priori s kapitalismem nemá mnoho společného, zvláště ne s tím "po česku".:-(

9 2
možnosti
AP

Pane Nováku, nevěděli, co přijde a přišel kapitalismus. Ať český nebo americký, je to kapitalismus a nic jiného. Když jsem se jich tenkrát ptala, jestli ho chtějí, odpovídali, že ne! Nevěřili, že přijde. A "svobodu rozhodování o svém životě"? Máte ji teď ve všem? Můžete si například svobodně rozhodnout, že budete zaměstnaný a budete mít práci? Když vás kapitalista nechce, tak se můžete svobodně akorát tak pověsit na nejbližší větvi.:-)

2 4
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 752x
Jsem "obyčejná ženská z lidu", tedy středoškolačka, která věnovala skoro celý život práci. Práci pro svého zaměstnavatele i pro svou rodinu. Nyní již při vidině blížícího se důchodu se začínám věnovat i sama sobě. To znamená především svým koníčkům, což je zahradní architektura a nyní nově i psaní. Začínám psát nejen povídky, ale i romány.