Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Paní Nováčková s paní Pavlíčkovou nemají děti? Nebo je nedokázaly vychovat?

Jinak je docela s podivem, kolik těch "nespokojených" lidí v létě najdete u Jadranu, v Itálii, ve Španělsku. A ta plná parkoviště před hypermarkety jsou mi také záhadou. A to nemluvím o předvánočním období.

Mně na minulém režimu asi nejvíc vadila ta nesvoboda. Kdo chtěl tisknout třídní časopis na cyklostylu, musel předkládat obsah cenzuře. Cenzoři (později autocenzura) schvalovali písňové texty, rozhodovali, jaké knížky se mohou vydávat, jaké filmy smíme vidět... Zkrátka: Žili jsme v zadrátovaném koncentráku pod bedlivým dohledem dozorců.

5 1
možnosti
Foto

V jednom to lepší bylo. Byl jsem mlád. Ale jinak to stálo za ...... ! Rv

10 0
možnosti
Foto

No, bez přemýšlení na otázku v nadpisu odpovídám ne. Když se zamyslím tak musím konstatovat, že k tomu abych odpověděl ano, už nám zas až tak moc nechybí. Hlavní argument je pro mě svoboda. Tu ovšem od roku 1989 sice pomalu, ale vytrvale ztrácíme. A pod pojmem svoboda já nevnímám to zda máme či nemáme na hranicích ostnatý drát nebo jestli si můžu nebo nemůžu beztrestně odplivnout před nějakým papalášem. Pro mě je rozhodující jakou faktickou moc onen papaláš nade mnou má. A v tomto ohledu to jde s námi od desíti k pěti.

6 1
možnosti
PS

Pokud někdo vzpomíná na rudé časy s láskou, tak k nim buďto patřil a tím se ho represe netýkaly, nebo byl naprostý ignor, kterého nezajímalo co se děje pár metrů od něj, hlavně že on je v klidu, nebo mě napadají už jenom neslušné slova a ty bych nerad použil. Takže se rozhlédněte, není ten svět bez podivností komančů hezčí ? Co bylo na režimu, který dělal z lidí blbce a bral jim majetky i svobodu a ještě je nutil hlasitě poklonkovat dobrého ? ABSOLUTNĚ NIC !

8 0
možnosti
AK

No, že by tenhle režim prostřednictvím exekutorů (a opět zcela podle příslušných zákonů) nikomu nic nevzal, to bych tvrdit nemohl...

3 3
možnosti
Foto

Retro de.menci vzpomínající na "staré dobré" bych ještě omluvil. Děsí mě mladí s podobnými rudými nápady.

15 2
možnosti
Foto

Snad tihle retrodementi do dalších dvaceti let "odejdou"Rv.

Na dnešní době je "napytel" leccos, ale dobré slovo pro komára má jen bezpáteřní wohnout, rudý kolaborant no a nebo právě sklerotik, co už mentálně sotva drží dvě myšlenky najednou.

Fakt je, že remcání je tu národní sport.

4 7
možnosti
AP

Pane Volko, možná vás omlouvá vaše mládí a neznalost. Ale dřív na sebe byli lidé alespoň zdvořilí.Rv A myslíte si, že skleróza se vyhne zrovna vám a právě vám?;-D Já si to nemyslím, ale ze srdce bych vám to přála.:-)

5 2
možnosti
Foto

Lidi neustále spěchají a mračí se? Opravdu byli před revolucí v ulicích vidět usmívající se, spokojení a nespěchající lidé? V tom případě mně ženy, které popisovaly tehdejší stav, kdy byly uhnané, šly z jedné směny do druhé, měly strach přijít pozdě do práce, protože vedly dítě do školky, odpoledne běžely o zlomkrk, protože musely stihnout vyzvednout dítě ve školce a v družině a ještě zaběhnout na nákup než zavřou a doufat, že už není všechno vyprodáno a ještě včas doběhnout domů a připravit z ničeho večeři, lhaly jen tak pro radost?

16 3
možnosti
MT

A kde byli otcove? Na pive ?

1 0
možnosti
AK

Svoboda je krásná věc, ale má i svoji sociální dimenzi. Je skutečně svobodný ten, kdo neví co bude zítra jíst, anebo kdy u něj zazvoní exekutor a on přijde o střechu nad hlavou? Je to nejistota a atmosféra strachu, která řadě lidí kazí požitek z toho, že mohou přímo volit prezidenta. Je jistě fajn, že mohu svobodně říct, že ministr Kalousek těžce finančně poškodil 99% národa a nehrozí mi za to, že si pro mne přijdou. Ovšem jemu je to srdečně jedno, protože tím zbývajícím 1% byl bohatě odměněn a moje tvrzení na tom nic nezmění.

Je fakt, že řada lidí by dnes již klíči nezvonila. Ne snad z politických důvodů, ale už je nemají - od bytu, od auta, od garáže...

Ale ono je to dost jedno. Na vybranou není. Zbavili jsme se socialismu sovětského typu (a myslím si, že je to fajn) definitivně. Ten se už nikdy nevrátí, bez ohledu na to čím by kdo zvonil, nebo i kdyby si jeho návrat přálo 100% občanů.

Že mě nás současný lichvářsko-exekutorsko-mafiánský kapitalismus nijak zvlášť neeuforizuje je fakt. A nedivím se ani jiným, pokud jsou na tom podobně.

Ovšem jiný společensko-ekonomický systém už na skladě není. Takže nám nezbývá než si ho oblíbit, nebo jít jinam.

7 1
možnosti
Foto

To máte tak, dnes jsme na tom špatně, protože sice nemáme socialismus sovětského typu, ale zase máme socialismus bruselského typu. Rozdíl mezi nimi pro běžného občana je snad jen v tom, že už nejsou pracovní lágry, ale co není může být. Kapitalismus nemáme ani omylem a je to opravdu škoda.

A že z politických důvodů dnes lidé nemají klíče od bytu? Dříve přece také neměli, měli jen předlouhé pořadníky na byty, na auta a co si nenakradli, to neměli.

8 3
možnosti

ta furt nadávající babka tedy klíči na Václaváku určitě nezvonila - ta spíš seděla na nějaký komoušský schůzi a požadovala, aby na ně poslali milicionáře

10 5
možnosti
PV

Ano, jeden velmi chytrý diskutující to zde rozlouskl - za komunistů se nemohly psát blogy! A máte to.

5 5
možnosti
PK

P70a76v70e82l 24K35u95l35a

6. 3. 2015 19:37

Tak jsem prošel celou diskusi a nikde ani zmínka o tom, že za komunistů se nemohly psát blogy. Člověče zoufalý, vždyť vy lžete!

7 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 752x
Jsem "obyčejná ženská z lidu", tedy středoškolačka, která věnovala skoro celý život práci. Práci pro svého zaměstnavatele i pro svou rodinu. Nyní již při vidině blížícího se důchodu se začínám věnovat i sama sobě. To znamená především svým koníčkům, což je zahradní architektura a nyní nově i psaní. Začínám psát nejen povídky, ale i romány.