Diskuse

Psí záhada

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Alenko, zajímavý postřeh...kdyby tak mohli promluvit, co?R^;-)

1 0
možnosti
AP

Zdravím Jitunko, díky za nakouknutí. Škoda, že opravdu nemluví, viď? :-) Možná, že bychom se ale pak moc divili a pak bychom třeba chtěli, aby zase ztichli.;-D

0 0
možnosti
Foto

Já si taky myslím, že zvířata dokážou vidět spoustu věcí, které člověk nevidí. Já nevím co bych si myslela v případu fenečky, která začala na dané místo štěkat a obloukem se vyhýbat.. možná by mě i napadla zakopaná mrtvola, nebo něco tomu podobnému ;-D:-)

1 0
možnosti
AP

Paní Kroupová, děkuji za příspěvek. Ale ta mrtvola mě vůbec nenapadla, nehledě k tomu, že přes to místo dříve normálně běhala a teď běhá opět a bez nějakých reakcí.:-)

0 0
možnosti
Foto

Jak jednou někdo, nevím kdo, řekl, že : " To co vidíme, je jen polovina toho, co je. " A zvířata, ( prý i malé děti ) vidí a cítí víc, než my vidíme a vnímáme.:-)

3 0
možnosti
AP

Máte úplnou pravdu. O malých dětech a jejich vidinách vím své. Ostatně jsem o tom již psala. :-) Díky za nakouknutí.

1 0
možnosti
AP

Nevím. Proč by se tak bála krtka? To se mi moc nezdá. Krtek je pro ni jako myš a ty vyhrabuje a očichává jejich díry docela ráda. Díky

0 0
možnosti
JC

No tak vzhledem k složení sítnice psího oka lze směle tvrdit, že pes vidí méně než my.

Naproti tomu má úžasný čich.

Psí svět je svět vůní a pachů, nikoli svět barev a zvuků.  Vidí sice tvary, ale barvy skoro ne, a jsou dost krátkozrací, a sluch mají většinou také nic moc.

Takže to, na co tam ta fenka štěkala, mohl být nějaký nepříjemně páchnoucí brouk. Nebo nějaký jiný smrad, s kterým se v nedobré souvislosti již setkala.

2 0
možnosti
MT

No tak ze pes spatne vidim tomu neverim. Obcas vyjdu na kopec, predemnou se rozprostira udoli a za udolim je dalnice asi 3 km vzdusnou carou. A tam jede tu a tam auto, viditene sotva jako trochu odlisna tecka. Zvednu psa na rameno aby se take pokochal pohledem do dali a vidim ze tu tecku v dali sleduje az zmizi z dohledu. Upouta pozornost protoze to je jedine co se v dali hybe. Za chvili jede dalsi a zase ho sleduje ocima.

Taky si pamatuji ze skoly ze psi judajne spatne vidi a take ze nevidi barevne, o cemz zrovna tak pochybuji.

1 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 752x
Jsem "obyčejná ženská z lidu", tedy středoškolačka, která věnovala skoro celý život práci. Práci pro svého zaměstnavatele i pro svou rodinu. Nyní již při vidině blížícího se důchodu se začínám věnovat i sama sobě. To znamená především svým koníčkům, což je zahradní architektura a nyní nově i psaní. Začínám psát nejen povídky, ale i romány.