Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BN

Je možné že někdo kdo kouří cigarety se smíří s tím že si na pět minut skočí ven zakouřit si. Pro nás co kouříme dýmku nebo doutníky je to nepřijatelné, postávat hodinu před hospodou abych si zakouřil, to tam nemusím vůbec chodit. Ať si každý vybere podnik jaký mu vyhovuje.

1 0
možnosti
Foto

Když jdu do města s dětma, ráda využiju nekuřáckou kavárnu s dětským koutkem, když jdu jednou za uherský rok na pivo s přáteli bez dětí, s chutí si pro změnu sednu třeba i  do zakouřený čtyřky bez ubrusů.Připadá mi fajn, že má dneska člověk na výběr dle situace. Ale v životě by mně teda nenapadlo stěžovat si, že nemůžu s dětma do nonstopu, protože se tam kouří. Prostě je to podnik pro jinou cílovou skupinu, než jsou rodiny s dětma na nedělní procházce. A doufám, že tahle rozmanitost zůstane zachována!

5 0
možnosti
KT

Je vidět, že se najdou i tolerantní nekuřáci.

1 0
možnosti
AP

Vážení přátelé blogu,

já ukončuji svůj vstup na reakce tohoto článku. Vy si však vzájemně pište dál, jak je libo! Mně se totiž už zdá, že se vzájemně točíme pořád dokola a bez nějakého kvalitního závěru. Vše naopak sklouzlo až do urážek, což považuji za nekvalitní příspěvky, nehodné reakce. Pište si k tématu! 

Já si jen pouze dovolím poslední závěr:

Vše je o vzájemné toleranci a pochopení toho druhého. NEJDE tady vůbec o nějaké zákazy. Jde o chování lidí k sobě navzájem. Nejde o nároky jedince, ale o pochopení společnosti. Jak se budeme chovat k druhým, tak se zase oni budou chovat k nám.

Je velice pravdivé přísloví: Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

Takže se s vámi loučím. 

A jestli se někomu moje články nelíbí a rozčilují ho - nečtěte to. Nemusíte přece!:-)  

Hodně zdaru :-)

0 0
možnosti
KT

Přesně stejně reagovala před asi deseti dny jakási paní Jančíková a poté ukončila svůj blog, protože zlí čtenáři, ji dosti neoceňovali. Nejste kamarádky? Vypadá to skoro jako byste to od ní opsala. Kde berete tu jistotu, že zrovna vy dokážete určit kvalitní závěr? Zrovna vy se chováte k druhým povýšeně a pak se zlobíte, když to schytáte zpět.

4 0
možnosti
Foto

L96u78b12o88š 81Z87á26l80o32m

23. 10. 2014 16:58

zase někdo, kdo vůbec nepochopil, o co tady jde. tady nejde o nějaká práva kuřáků nebo nekuřáků, ale jen o práva majitele restaurace, kterému chce stát upírat možnost určit si, jestli se u něj, v jeho budově, bude kouřit nebo nebude.

4 2
možnosti
Foto

Ale autorka vůbec nepropaguje státní zákaz.

6 0
možnosti
ZJ

Z diskuze a hlavně z neustálého vyžadování svých tzv. práv jsem si udělat o paní Pekařové úsudek.

1. neurvalá, sebestředná semetrika. která m u s í mít pravdu.

2. vše musí být takové, aby se jí to líbilo,

3. v padesátých letech by to byla výborná soudružka domovnice. A ve středověku upalovali.

Ideální občanka EU, která musí mít právo na co chce.

Teď ještě vyžadujte právo na sex s Di Capriem.

7 2
možnosti
MB

M35i52l59o28š 63B70é33m

23. 10. 2014 16:04

A pokud Leo nebude chtít, bude to od něj ústrk, ale paní Alena, jako ta moudřejší, ustoupí. :-)

0 1
možnosti
DA

D60a79v23i81d 94A40d97l77e64r

23. 10. 2014 15:16

Z profilu autorky: "Začínám psát nejen povídky, ale i romány."

No, jestli píšete tímto stylem, tak potěš pánbůh. :-/

3 0
možnosti
AP

Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem!;-D

0 0
možnosti
OH

Na oběd či večeři chodím do restaurace. Na pivo a posezení s přáteli chodím do pivnice či hospody a tam přijímám, že se kouří. Nikdo mne tam totiž nenutí, Buď jdu a respektuji užívání všech společností tolerovaných drog - alkohol, tabák, káva (a podobné budivé aminy dosud nejmenované na black listu).

Byl jsem kuřák, nyní již více jak půl roku nekouřím, ale stále mne štvou ti, co řvou jako hladová kráva, že mají právo jít pozdě večer do nejhoršího pajzlu a nesmí tam být nakouřeno.

Mám na to jedinou odpověď - jděte jinam. Zajímavé je, že tohle se smí radit těm, co se jim nelíbí ten který kanál televize, nebo nějaký obchod, ale ne co se týče kuřáckých a nekuřáckých podniků.

Kuřák si nikdy v nekuřáckém podniku nezapálí (či v zakázané době), ale nekuřák je asi něco více, protože i když je cedulí jak kráva na dveřích upozorněn, že jde do kuřáckého podniku, tak je tak drzý, že řve o svých právech.

Takže jako nekuřák se ptám, kdo je tu slušnější a tolerantnější . 

Kouř mi dnes mimochodem vadí.

10 2
možnosti
JS

Autorka bude pravděpodobně členka klubu sluníček typu "Mám PRÁVO na: čistý vzduch; nekuřáckou hospodu do 100m od domova; klid a ticho v celém mém okolí, když to tak chci atd atd... ." Jako kuřák si k pivu chci zapálit. Spousta mých přátel jsou občasní kuřáci, spousta naprostí nekuřáci. Jde se do restaurace podle toho, kdo akci pořádá/ něco slaví. Tzn občas chodíme před hospodu, občas kouříme vevnitř.

Že nekuřáci místo aby za "módní obrat" byli rádi, se raději snaží kuřáky vyštvat odevšad (ano, nekteří kuřáci jsou hovada schopná foukat kouř do kočárku - stejně jako někteří nekuřáci jsou hovada schopni obcházet slušného kuřáka na konci zastávky ze všech stran, aby ho mohli seřvat, že na ně jde kouř).

Takže místo vašeho "tolerantního": "To nám to trvalo, než nám došlo, že cigáro můžeme jen sami mimo civilizaci, jinak musíme přestat - si sundejte tu masku tolerance a slušnosti (fakt vám nesedí, evidentně ji nasazoval amatér) a račte si uvědomit, že nekuřáckých podniků je spousta - trh si množství ureguluje sám. Dva známí, oba těžcí kuřáci, mají nekuřáckou hospodu - ruka trhu.

A na konec mé moudro: "To jsem zvědav, kdy nekuřáci dostanou rozum, budou chodit do nekuřáckých hospod a uvědomí si, že jejich kouřící přátele tam půjdou s nimi, nebo to zas takoví přátelé nejsou. Ale asi jim (nekuřákům) bude trvat pěkně dlouho, než jim to cvakne a přestanou plivat okolo sebe.

6 1
možnosti
JS

Aha, tak dle diskuse "psychologický tah". U nás se tomu říká provokace, novodobě se tomu na internetu říká "trolling". Ale třeba jsem z jiného kraje.

0 0
možnosti
MS

Tak nějak jsem nepochopil, proč by nekuřáci nemohli tam, kde se kouří. Já jsem nekuřák a chodím běžně do kuřáckých restaurací, protože žádné jiné u nás nejsou.

3 0
možnosti
AP

O to právě jde. A šel byste raději tam, kdyby u vás nějaké byly?

1 0
možnosti
KT

Timur a jeho parta?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS