Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J53a84n 87K85o30z38á17k

10. 4. 2015 8:06

Jsem přes 60 a vůbec si nestěžuji. Nikdy jsem se tak dobře neměl a co vím, tak z mých známých si stěžují jenom ti líní a neschopní, ale těch je opravdu málo. Když říkám, že se mám dobře a jsem spokojenej, tak protáhnou obličej jenom lemplové. Nezávidím lidem, kteří se mají ještě lépe. Mám se podle svých schopností.

0 0
možnosti
Foto

Bylo líp....ale jen pro muly a pro nuly.

6 1
možnosti

Naprosto presne vyjadreno. Pro neschopne hlupaky, co dokazou jen zavidet a misto vlastni lenosti vini za sve neuspechy zmenu rezimu, bylo asi skutecne drive lip. Jeste stesti, ze ale nikoho takoveho osobne neznam ;-)

2 0
možnosti

Paní Pekařová, nebudu odpovídat na každý váš příspěvek zvlášť. Za minulého režimu jsem měla nadstandardní příjmy, stejně jako je mám dnes.

Finančně jsem nestrádala, ale dnes mám ve svém působení volné ruce. Nebyla jsem ve straně a měla jsem svobodné povolání. Přesto to bylo to příšerné a nevrátila bych se ani na vteřinu.

Moji kolegové a přátelé jsou na tom podobně, nevrátil by se nikdo.

Jediný klad té doby bylo naše mládí. Nicméně se místo skuhrání věnuji nadála své práci.

3 0
možnosti

Záleží na příjmu. Pokud se blíží průměrnému odpověď je ne! U těch kterým reálné příjmy proti starým časům poklesly je odpověď často ano! A ti co jsou dlouhodobě bez práce a bez šance nějakou dostat touží rovnou po návratu padesátých let. Jedinou vyjímku přestavuje skupina těch nejstarších, kteří již nejsou schopni měnit své názory v reakci na současnost.

0 2
možnosti
Foto

Ja tedy neznam pane Manukjan nikoho, kdo by mel dnes realny prijem mensi nez za vlady komunistickych zlocincu. 

Ale i kdyby - existuji i jine hodnoty. Svoboda slova, svoboda cestovani, svoboda shromazdovani...... Zkratka svobody, ktere nam ty zrudy odpiraly. Ja uz k nim necitim ani tu nenavist, ale az se budou misto diskutovani na internetu konecne smazit v pekle, bude nam vsem lepe.;-)

7 1
možnosti
Foto

Bylo lip. Ale jen komunistum a lemplum.

5 2
možnosti
Foto

Ne, ale vazne. Ja neznam jedineho cloveka, ktery by se mel za ostnatymi draty komunisticke diktatury lepe nez dnes. Nejspis je to tim, ze se nestykam s primitivy, kterym se libi v kleci s pravidelnym prisunem slichty.

6 2
možnosti
Foto

Výstižná a trefná píseň pro fandy starých časů:-/.

https://www.youtube.com/watch?v=ko8NsZtqw38

0 0
možnosti

J17a57r21a 50R62a71n83k

9. 3. 2015 1:16

Ne!

Pouze tem, kteri se k nim daliRv

1 1
možnosti

Obhajoba minulého režimu?

http://krija.blog.pravda.sk/2011/02/10/obhajoba-minuleho-rezimu/

Pár časových grafov na porovnanie - do roku 1990 socializmus - červenou po roku 1990 barbarizmus - modrou. Porovnanie poľnohospodárskej produkcie, počet dobytka, oviec, produkcia mäsa, spotreba mäsa, produkcia mlieka, vajec, vinohradov, stavebná produkcia, výroba drevených výrobkov, trestné činy, zahraničný dlh a ďalšie položky...

1 3
možnosti

chybí vám tam počet sběratelů známek.:-/

4 1
možnosti

jj, až budu v důchodu, taky asi budu jako průměrný Čech nadávat na to, jak to bylo za mého mládí lepší, lidi míň spěchali, nemračili se, byla menší kriminalita, nebál jsem se nezamknout dvěře/branku, mohl jsem si z platu dovolit koupit víc ovoce než z důchodu, apod....

akorát k tomu nebudu používat termíny "za komunistů" a "za kapitalistů", protože budu vědět, že jde o moje vlastní frustrace ze stáří, za které žádný režim nemůže....

3 0
možnosti

Pokud jste se narodil v roce 1989 a později, patříte ke generaci, která nepamatuje svět bez počítačů a bez mobilů. Můžete studovat na nejprestižnějších vysokých školách a nikdo vám nebrání stát se co nejdříve milionáři. Tato generace vstupovala na vysoké školy v letech 2007 a 2008 v množství do té doby nevídaném (na VŠ šla celá polovina maturantů). Žije ve světě bez viditelných bariér a tak jsou jejich očekávání vyšší než u generace jejich otců a dědečků. Většině z nich se však sny nenaplní.

Ti kdo svá studia končí, nebo je v nedávné minulosti dokončili, zjistí (nebo už zjistili) jak vypadá uplatnění vysokoškoláků v soukromém sektoru (který je zaměřený na zisk) nebo v sektoru veřejném (který je zaměřený na úspory).

Ti, kteří po maturitě studovat nešli, vstoupili na trh práce v době začínající krize a nic jiného než krizi nepoznali. Výsledkem je to, že každý 6. je bez práce.

Většina z těch, kteří práci mají je fakticky bez úspor a vlastního bydlení. Finanční situaci řeší omezováním počtu dětí a odkládáním narození prvního dítěte.

Nevím co optimistického by bylo možné říct o generaci těch, kteří nepoznali socialismus a nejsou zatíženi žádnými přežitky.

Kde jsou ty časy, kdy lidé brali vážně, že po změně režimu budujeme prosperitu a život bez válek.

Dnes už je zřejmé, že prosperita je a bude jen pro mizivé procento vyvolených a na dohled jsou jen nové a nové války.

Za projev optimismu je třeba považovat názor, že úpadek bude jen pozvolný a že válčit se bude pokud možno daleko od našich hranic...

3 2
možnosti
Foto

Myslím, že na podobné myšlení by dneska už neměli mít "nárok" (slovní zkratka) ani mladí důchodci. Je-li tedy oběma dámám 75+, prosím. Mé tetičky v důchodu vyrážejí na zahraniční dovolené, užívají si všeho, co se jim nabízí s tím, že je třeba si užívat, dokud zdraví dovolí. Vědí, že kriminality nepřibylo, jen blbneme z médií, že dřív jsme prostě jen skoro nic nevěděli. 

x

A proč se lidi mračí? V Česku je, mohu-li soudit, úsměv na ulici považovaný za úchylku. Zkuste to někdy. Jít a usmívat se. To bude překvapených okolojdoucích;-D;-D

4 0
možnosti

Oni se lidé u nás tvářili a tváří stále stejně bez ohledu na systém.:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 752x
Jsem "obyčejná ženská z lidu", tedy středoškolačka, která věnovala skoro celý život práci. Práci pro svého zaměstnavatele i pro svou rodinu. Nyní již při vidině blížícího se důchodu se začínám věnovat i sama sobě. To znamená především svým koníčkům, což je zahradní architektura a nyní nově i psaní. Začínám psát nejen povídky, ale i romány.