Diskuse

O cuketách

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:) tak tak .. :) my jsme si je oblíbili nejvíc jako hustou polévku - na zesklovatělé cibulce orestovat najemno nastrouhanou mrkev (1-2), sladkou papriku, na kostky cuketu (půl velké), prolisovaný česnek (2-3) , pak trochu podlít (aby to bylo akorát ve vodě), přidat kmín, pepř, sůl a když je cuketa podušená (aby se ještě nerozpadala - je to rychle), tak se přidá půl litru mléko/voda (napůl)  s rozkvedlanou moukou (1-2 lžíce?) a kysanou smetanou... převařit, dochutit podle gusta :) Je to opravdu rychlé, můžete si udělat husté, nebo polévkové konzistence :)  Máme raději tu hustější (=hodně zeleniny) a jíme s chlebem. Dlouho mně trápilo, že zatímco přebytky cuket v létě rozdávám, tak na zimu se nedají uskladnit... vloni jsem tedy experimentálně zavařila cukety nakrájené na kostky zalité převařenou slanou vodou (tak trochu víc, než vám ještě chutná, nebo jako na brambory ..asi lžíce na půl litru vody ), zavařit na asi 75-80. V zimě to skvěle přišlo vhod, oblíbenou polévku jsme si mohli dopřát i v zimě :) (Taky pod maso atd. - však to znáte) Právě mám v zavařovacím hrnci letošní várku :)

1 0
možnosti

Výborně!:-) Cukety je možné dělat na všechny způsoby. A na zimu? To si necháme pár cuket hodně vyzrát. Slupka je pak tvrdá a odolná. Taktovou cuketu uložíme do chladné místnosti (ani to nemusí být sklep nebo lednice). Vydrží do jara!!! Jen je pracné tu slupku pak oloupat (tvrdé). Ale nakrájené na kolečka, to potom jde lépe, hlavně, když je doma chlap.  Ať se daří!;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 752x
Jsem "obyčejná ženská z lidu", tedy středoškolačka, která věnovala skoro celý život práci. Práci pro svého zaměstnavatele i pro svou rodinu. Nyní již při vidině blížícího se důchodu se začínám věnovat i sama sobě. To znamená především svým koníčkům, což je zahradní architektura a nyní nově i psaní. Začínám psát nejen povídky, ale i romány.