Děkujeme za pochopení.
M98i25l46a93n 70S15t50e48h13l11í49k
Do třetice všeho dobrého - křenová omáčka. Mňamka.
M98a96r56i60e 25Š85í46p32k73o16v54á
Obě omáčky jsou výborné. Až se je naučíte vařit bez chemie a surové mouky, budou i ty Vaše dobré.
A96l89e73n65a 31P50e58k97a13ř88o31v90á
Vařit bez chemie? A můžete mi říct jak? Když tak probírám oba recepty, asi Vám vadí ten masox, ne? A co mléko, máslo, ocet, cukr a sůl? Tam není dle Vás chemie? To jste naivní. A mouka? Co ji asi nahradí? Hlavně v tomto případě? Poučte prosím ženu skoro v důchodu. Ráda se ještě před smrtí něco naučím. Co prosím Vás vaříte úplně bez chemie? Poraďte! Ani zelenina a ovoce v současné době není bez chemie. Kdybyste věděla, co se do nich dostane z půdy, nebude jíst nic.
O93l42g36a 88P58o90l83á48č21k48o29v49á
No, já tedy udělám bešamel a pak dělím na 2 části-pro ženské koprovku, pro chlapy česnekovou. Do bešamelu přimíchám vývar, sůl, pepř, povařím, pak šlehačku-dál už nevařím, přidám kopr nebo česnek (křen). Chvíli nechám naležet a okyselím. Možná to trochu flákám, ale chutná mám. Za mě koprovku jedině s bramborem a vařeným vejcem.
M48i28l96a53d13a 46S20o75u65č69k19o90v13á
Za co? Vždyť je to akorát Babica v sukni
J83a56n63a 37N58o77v34o46t80n93á
Nechápu: to je blog, nebo internetová kuchařka?
M27i56l72a98d46a 86S65o89u45č87k69o61v46á
Občas se tu dokonce vyskytne jen fotka, nebo okopírované video... ale taky nechápu.
D80i12a11n72a 63Y79u46n69i76s
S koprovkou má spousta lidí špatní zkušenosti, ať už ze školky, nebo nejpozději z jídelny na základní škole, proto si ji oškliví i v dospělosti, což je škoda, stačí jen ochutnávat.
U nás do ní např. nikdy nesmí ocet, ten se právě dost často přičiní o "srážku".
Aby byla dobrá a krémová, svaří se jeden kelímek šlehačky, do ní se vlije v troše mléka rozmíchaná mouka, přidá se bujón, nejlépe samozřejmě domácí z kostí, přidá se kelímek, či dva zakysané metany (podle počtu strávníků) a zvolna se přivede k varu, nejlépe za stálého míchání. Pokud je hodně hustá, ředí se mlékem.
Pak už se jen opatrně po kapkách přidá citronová šťáva, sůl a cukr - nakonec kopr, který už není třeba vařit - spokojenost zaručena.
Česnekovou omáčku mám raději za studena, k uzenému jazyku dělám spíš křenovou
M60i41l74a89d75a 89S35o71u12č47k13o56v85á
a pěkně s knedlikem, vejcem, nebo h. masem
- Počet článků 106
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 752x